16/04/2010: Descobreix la República Democràtica del Congo

Amb Mª Mercè Salomó, viatgera que procura anar més enllà de les rutes turístiques. És l’autora del blog “milcamins.blogspot.com»

També podrem degustar menjar típic, escoltar música tradicional, i moltes coses més.

La República Democràtica del Congo, antic Zaïre, el tercer país més gran de l’Àfrica i posseïdora de grans recursos naturals, es troba inmersa en una guerra alimentada per interessos aliens desitjossos dels seus recursos minerals, i que sembla no tenir fí.

En les zones que vam visitar, el Kivu nord i el Kivu sud, és on hi ha les mines, és el feu de la guerrilla i l’escenari on la vida no val res.

En les selves del Kivu nord té el seu hábitat natural el parent més proper a la jirafa, l’ Okapi, un animal en perill d’extinció que nomès es troba en aquest país. I també els pigmeus Mbuti: varem conviure 24 hores, en la selva, amb aquesta tribu de tradicions ancestrals, que viu d’esquena al món.

A Goma, capital del Kivu nord, vam visitar un camp de refugiats i un centre d’acollida de nens del carrer i nens soldat fugits de les milícies. I, a les Muntanyes Virunga, vam estar amb els goril.les de muntanya.

El viatge per la RDC acaba a Bukavu, la capital del Kivu sud, ón vem conèixer al pare Donato Lwiyando, actualment amenaçat de mort i protagonista del reportatge de TVE, En Portada, “República Democrática del Congo: minerales de guerra”. En la seva casa d´acollida hi ha joves violades, amb els seus fills, víctimes de la guerra. I a l´Hospital Panzi varem veure dones i nenes, també violades i/o mutilades.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.