Tulpan

Agredolça pel·licula sobre la duresa de la vida a les àrides estepes kazakhes, pols, soroll i per sobre de tot, la tendresa i l’humor d’uns elaborats i complexes personatges.

Argument: Després de finalitzar el seu servei militar en l’armada, el jove Rosteix es disposa a regressar al seu lloc de naixença en l’agresta estepa de Kazajistán. Allí viuen la seva germana major, i el marit d’aquesta, dedicats a l’única ocupació possible en aquell lloc: els ramats d’ovelles. D’ells aprèn que si vol dedicar-se al bestiar, i tenir la seva pròpia ramaderia, haurà de trobar una dona. El problema és que les noies solteres no abunden en la zona. Tulpan, la filla d’altra família de pastors, sembla ser l’única candidata possible, però ella té altres plans. Vol abandonar el camp per a poder estudiar i troba l’excusa perfecta per a rebutjar a Rosteix davant els seus pares: té les orelles molt grans. De totes maneres, Rosteix no pensa rendir-se tan fàcilment i, amb la col·laboració del seu amic Boni, s’esforçarà a demostrar a tot el món que pot ser un bon pastor i un adequat pretendent para Tulpan.

FITXA DE LA PEL·LÍCULA:

Director: Sergey Dvortsevoy
Productora: Pallas Film
País: Kazajistán, Rússia, Alemanya, Polònia i Suïssa
Any: 2008
Durada: 100′
Guió: Sergey Dvortsevoy i Gennady Ostrovskiy
Fotografia: Jola Dylewska
Vestuari: Gaziza Korshiyeva
Muntatge: Isabel Meier i Petar Markovic
Intèrprets: Askhat Kuchinchirekov (Asa), Samal Yeslyamova (Samal), Ondasyn Besikbasov (Ondas), Tulepbergen Baisakalov (Boni), Bereke Turganbayev (Beke), Nurzhigit Zhapabayev (Nuka).

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.