Viatge a la terra dels inuit («esquimals»). Els Inughuit: els grans homes de Kalaallit Nunaat (Groenlàndia)

Us convidem a la propera conferència de Coneguem el Món, el proper divendres 17 de maig a les 19h, a l’auditori del Centre Cultural Can Fabra, Barcelona.
Francesc Bailón, antropòleg especialitzat en la cultura inuit i guia de viatges culturals a l`Àrtic, ens apropa al desconegut món dels inughuit.

«El districte d´Avanersuaq, en el nord-oest de Grenlàndia, és un dels llocs habitats més aïllats i inhòspits del planeta. Allí hi viu el poble més septentrional del món i malgrat les condicions extremes existents, hi ha una perfecta simbiosi entre l’home i el seu entorn físic. La base econòmica de la majoria dels habitants d’aquesta regió és la caça i la pesca. Viuen d’una forma tradicional, és a dir, no divideixen el dia en hores de treball i temps lliure. Des del primer contacte amb l’home blanc al 1818 moltes coses han canviat, però l’harmonia entre els Inughuit que significa «grans homes» i la natura, ha romàs inalterable i exemplifica una de les adaptacions més difícils i reeixides del ser humà al seu mitjà. Els Inughuit estan considerats els millors viatgers polars de la història i amb ells, viatjarem al llarg del seu territori i coneixerem les seves històries.»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *