Ajuda al Iemen, una guerra silenciada

Des del 25 de març de 2015  l’Àrabia Saudita, junt amb una coalició d’estats àrabs, EEUU, i amb el recolzament d’Israel, França i Gran Bretanya, estan duent a terme una cruenta guerra al Iemen.  En poc més de 3 mesos aquests atacs aèris de l’exèrcit saudita han provocat més de 4000 morts. Aquests bombes de l’aviació del país wahabita estan caient sobre la població civil, escoles, hospitals, barris residencials, carreteres o l’aeroport que esta sent bombardejat, cada vegada que s’arregla la pista. El país està bloquejat per terra i mar, amb un sol vol semanal des d’Amman.

Iemen és el país àrab més pobre. Depenia de l’ajuda externa en un 80% ja abans de la guerra i ara la situació és insostenible, no hi ha llum ni aigua potable, i les infraestructures del país que ja de per si eren justes, ara estan sota mínims. Per si tot això fos poc, algunes d’aquestes bombes estan caient sobre el casc antic de Sana’a, patrimoni mundial de la humanitat i per a molts, la ciutat més bonica del Món, i també sobre altres ciutats de gran bellesa com Sada.

La poca informació que ens arriba a través del mitjans, parla d’una guerra contra els houtis, chiites que segons la manipulació dels mitjans i la comunitat internacional són terroristes que podrien desestabilitzar el Món. El que no diuen és que aquests estan lluitant contra Al Qaida i l’EI, que s’ha fet amb el control d’algunes regions del nord del país. Simplificant, la causa d’aquesta guerra silenciada i absurda, és el control de Bab el Mandeb, l’estret per on passen més 5 milions de barrils d’or negre al dia, Israel i EEUU no es volen perdre ni un sol trosset del pastís.

Amb tot això, volem donar suport al projecte que l’Eva Erill està portant a terme. Enamorada i gran coneixedora del país i de la situació actual, està recollint fons a través de l’ ONG Africa en Blanco i Negro amb una campanya de donacions, amb l’objectiu de fer arribar aliments a les famílies amb nens hospitalitzats, refugiats o als qui amb tot això ho han perdut tot.

Si vols ajudar és molt fàcil:

http://www.migranodearena.org/es/reto/6416/sos-ayuda-urgente-para-yemen-emergencia-humanitaria/

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.